2014. november 30., vasárnap

23. A look at the mirror...


Sziasztok,
Ma csak egy elég rövidke résszel jövünk. Mind a ketten imádjuk ezt a történetet, és szeretnénk, ha veletek is meg tudnánk szerettetni, de sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ez is csak egy egyszerű fanfiction a sok közül, és semmi különleges nincs benne.
Bocsánat, hogy minden rész elején nyavajgunk a kevés olvasó miatt, de minden az érdeklődés csökkenését mutatja. Csak azt nem tudjuk, miért... Azt is nyugodtan megirhatjátok, ha nem tetszik, bírjuk a kritikát ;)
Jó olvasás!

Chloe Rivers:
Egyik kezemben a vásárolt ruhát tartalmazó szatyrot szorongattam, a másikkal pedig lazán betaszítottam a bejárati ajtót. Odabent csend volt, és sötétség. Automatikusan elkezdtem kibogozni a cipőfűzőmet, de sötétben ez nehezebbnek bizonyult, mint azt gondoltam. Egy kis szenvedés után végre lerúgtam a másik cipőmet is, majd beléptem az előszobából a nappaliba.
Sötétben tapogatózva indultam fel a lépcsőn, majd a kezem a falon végighúzva megkerestem a szobám ajtaját. Felkapcsoltam a villanyt, majd vártam, hogy hozzászokjon a szemem a hirtelen erős fényhez.
Kimerülten dőltem le az ágyra. A telefonom zizegni kezdett, mert automatikusan csatlakozott a wifire, és most kaptam meg az üzeneteket. A boltban kikapcsoltam a netem, hogy ne zavarjon senki, és lám megérte. Nem foglalkoztam vele. Nekem annyira mindegy volt, hogy ki irogat, ki kér megint házit, vagy ki unatkozik annyira, hogy már nincs más ötlete,  mint hogy velem beszéljen.
Kimentem a fürdőbe, hogy kezet, meg arcot mossak. Zenét akartam volna hallgatni, de a kicsik már aludtak, és nem akartam őket felébreszteni. Az éjjeli szekrényen álló órára pillantva kissé meglepődtem. Nem lehet, hogy már fél tizenkettő van!
A telefonom az ágyon megint rezzent egyet. Akkor jutott eszembe, hogy Mika is írhatott, ami viszont fontos is lehet, így kezembe vettem a készüléket, majd elkezdtem átfutni az üzeneteket. Tényleg írt Mika:
"Akkor jössz holnap?"
Halványan elmosolyodtam, azon, hogy mennyire parázik,  majd gyorsan visszaírtam, hogy persze.
Már léptem volna ki, mikor megütötte a szemem egy felugró üzenet Harry nevével.
"Beszélhetnénk?"
Nem nyitottam meg. Hezitáltam, hogy mit tegyek. Közben magamban dühöngtem. Mi az, hogy "beszélhetnénk?"?! Köszönni nem szokás, vagy valami?! Ja persze az ilyen sztárok már mindent megtehetnek, ez csak a legkevesebb jelentéktelen dolog. Én is csak azért kaptam fel a vizet rajta, mert valamit kellett a fiúban találnom, amit szidhatok, kritizálhatok.
Végül győzött a kíváncsiságom, és válaszoltam.
"Oké"-írtam, majd lezártam a telefont, és a legközelebbi párnát hozzávágtam a falhoz. Az nagyot puffant a falon, majd leesett a földre. Összeszorítottam a szemem, majd hátra dőltem az ágyon...
Rezzenést hallottam, amitől a szemeim azonnal kipattantak és ijedtemben ugrottam egyet. Hirtelen azt se tudtam, hol vagyok, majd lassan minden beugrott. Kétségbeesetten konstatáltam, hogy elszundítottam az ágyon fekve. Gyorsan a kezembe vettem a telefont. 00:06-olvastam le az időt. Gyorsan feloldottam a telefont, és megnyitottam Harry üzijit. Ahogy olvastam, úgy görbült le egyre jobban a szám.
"Figyelj, nagyon sajnálom, ami történt. Sajnálom, hogy elrontottam a randitokat Niallel. Sajnálom, hogy megbántottalak, nem egyszer, és végül sajnálom, hogy megcsókoltalak, kérdezés nélkül. Nem tudtam magam kontrollálni, egyszerűen kicsúszott, mint egy keresetlen szó. Ha visszacsinálhatnám, hidd el, megtenném. És lehetnénk még mindig barátok...."
Ezután már nem írt. Biztos voltam benne, hogy nagyon csalódott, de most még túl álmos voltam ahhoz, hogy valami értelmes választ kifacsarjak magamból, gondoltam alszom rá egyet.
Nem emlékszem, hogy mikor és hogyan aludtam el, de ezt már nem is tudom meg soha.
Reggel a telefonom hangja ébresztett. Nem volt erőm kinyitni a szemem, így csukott szemmel próbáltam megkaparintani a rezgő mobilt. Vaksin tapogattam az éjjeli szekrényen, de csak nem akart a kezembe akadni. Végül mégis erőt vettem magamon, és feltornáztam magam ülő helyzetbe, és felvettem a telefont.
- Szia Chloe!- hallatszódott El hangja, és bár nem láttam biztos voltam benne hogy mosolyog.
- Szia!- köszöntem én is, és a telefont megtámasztottam a vállammal.
- Csak azért hívlak, hogy még véletlenül se felejtsd el megmondani Mikának, hogy milyen színű ruhád lesz. Fontos hogy legalább a nyakkendőjével hozzád öltözzön!- mondta, én pedig elnevettem magam. A vásárlás óta legalább nyolcszor figyelmeztetett, és a vicces ,hogy még így is majdnem elfelejtettem.
-Okés-bólogattam bágyadtan mosolyogva.
-Ugye nem keltettelek fel?
-Á, dehogy!-ásítottam.
-Ne haragudj! De nem akartam, hogy kimenjen a fejedből... Áú Louis!-emelte fel a hangját.
-Mit csinált?-kuncogtam.
-Itt alszik, és hozzám vágott egy párnát, hogy maradjak csendben-mondta, és hallottam a háttérből Louis álmos nyögését.
-Chloeval beszélek-mondta Eleanor, Louishoz intézve a szavait.
-Hangosítsd ki!-hallottam a háttérből a kissé felélénkült fiút.
-Pillanat-sóhajtott El, majd  Louis hadoválása mostmár normál hangerővel hallatszott.
-Chloe, gyere át! El gonosz, nem hagy aludni. Jujj, tudsz muffint sütni, úgy ennék egyet?...
-Neked is szia, Louis!-nevettem fel.
-Hali!
-Lou, édes szerintem hagyd Chloet!-mondta El, és hallottam a hangján, hogy mosolyog.
-Nem zavar -legyintettem.
A telefonból nagy nevetés hallatszott.
-Engedj el, nem kapok levegőt -vihogott El.-Na szia, Chloe, szerintem leteszem, mert Lou megfojt.
-Szia Chloeeee-hallottam az említett hangját, majd én is elköszöntem.
-Sziasztok-nyomtam ki.
Gyorsan megnyitottam a messengert, hogy végre szóljak Mikának, hogy milyen a ruhám. Lassan be is töltöttek az üzenetek. Meglepődtem, mert az első helyen Harry neve állt. Írt reggel:
"Oké. Elfogadom, azt csinálsz, amit akarsz. Hagyhatsz figyelmen kívül, nem zavar. Azt mondod, én hiszem azt, hogy bármit megtehetek, de vedd már észre magad! Nem én vagyok a hisztis hercegnő, aki nem fogadja el, hogy az emberek igenis hibáznak. Még te is, Miss Tökély! Én mindent megpróbáltam, de ha neked ez sem elég akkor cseszd meg!"
Mondanom se kell, ez "feldobta" a napom. Becsületemre legyen mondva, nem sírtam rajta. Van az a fájdalom, amin már egyszerűen nem tudunk sírni. Egy ponton túl már egyszerűen észre se vesszük, hogy a szívünk megint összetört. Én ekkor lendültem át ezen a ponton...
Álltam a tükör előtt, és mereven bámultam előre.
Ez nem én vagyok. Ez nem lehetek én. Én mindig erős tudtam maradni, hiszen két teljes évig én tartottam el magam, és a kistesóimat. Nem törhetek össze egyetlen ember miatt.
De talán Harrynek igaza van. Én vagyok a hibás mindenért. Elszúrtam, mert nem akartam utólag csalódni. És igen, megváltoztam, mert a világ is változott. Valahogy meg kell védenem magam! Nekem nem olyan könnyű az életem, mint azt ő gondolja. Nem is ismer.
A kérdés csak az, hogy vajon én ismerem-e ömagamat....
Álltam a tükör előtt, és csak néztem ki magamból. Az agyam nem akart működésbe lépni, nem akart levenni semmi terhet a vállamról azzal, hogy engedi másra kenni a problémáim. Annyiszor tettem már ezt, most mégsem ment. 
Álltam a tükör előtt, és a könnyek folytak le az arcomon. Nem azért sírtam ahogy mondta, nem is azért mert Ő mondta. Azért sírtam mert valahol igaza volt. Nem ismer, és mégis belém szúrta a tőrjét, de még az elején. Amikor Arianával volt én úgy éreztem folytogatnak, szúrkálnak késekkel. Most pedig megforgatta bennem. Erős falat húztam magam köré, hogy ne bántsanak meg, hogy ne örüljenek ha összetörök. Ők megtalálták hogyan jussanak be mögé. Mind az öten. Először kopogtak, majd dörömböltek, és miután még úgy sem akartam kinyitni az ajtót, elkezdték lebontani a falaimat, egészen addig amíg át tudtak mászni rajta. Ez egyben megnyugtatott, mert azt hittem ledönthetetlen a védőburkom és végleg egyedül maradok, de egyben el is keserített, mert amire azt hittem ledönthetetlen, amire azt hittem megbonthatatlan mert teljes erőmből építettem, az sem volt elég semmire. Sajnos azzal hogy leszedték a köveket, nem csak ők jöhettek be, mindenkinek megnyíltam egy kicsit. Bár sosem gondoltam volna, hogy belülről ér majd a támadás az élet ismét nevetséges játékot űzött velem. 
Álltam a tükör előtt, és a rideg valóság kerített hatalmába. A fiúk is el fognak jönni a vacsorára, valahogy éreztem. A lányoknak azt mondtam Mika úgy visz el mint egy barátot, de ez közel sincs így. Rég nem hazudtam senkinek, ezt is a fiúk érték el, és már kezdtem elfelejteni milyen érzés látni a csalódást az áldozatok szemében. De ez eddig nem érdekelt. Nem érdekelt kit bántottam meg, kivéve ha a családomról volt szó, nem érdekelt mert biztos voltam benne hogy ők is szemrebbenés nélkül megtették volna velem is ugyan ezt. Most már nem vagyok benne biztos. Most már nem hiszem hogy mindenkit a rossz szándék vezényel. Mégis hazudtam. Ráadásul olyan személyeknek akik jelentenek számomra valamit. Lelki szemeim előtt láttam Zayn megbántott barna szempárját amikor bejelenti Mika hogy én vagyok a barátnője, mert könyörgött hogy engedjem közel magamhoz, beszéljek vele, bízzak benne. Azt mondtam neki hogy megteszem... Lehet mégsem hagytam abba a hazudozást, de ez egy kicsit más volt mert csak meg akartam nyugtatni. Láttam ahogy undorral elfordítja a fejét, többé nem kiváncsi rám. Elindul kifelé, karon fogja Perriet, aki egy utolsó szomorú pillantást vet rám és követi a jegyesét. Éreztem magamon Liam és Louis tekintetét. Ők is azt hitték beengedtem őket. Minden okom meg lett volna rá, Liam már a legelső pillanattól segített és Louis is mindig feldobta a napom. Ők is hátat fordítanak. El szeme könnyes , és Louis a kezét szorítva hagyja el a termet. Azt hitte ő a legjobb barátnőm. Én is azt hittem... De a barátnők nem hazudnak egymásnak, ő nálam jobbat érdemel. Soph rám sem néz úgy indul a barátja után, aki udvariasan bevárja őt. Megbántottam. Ő is azt hitte jelent nekem annyit hogy elmondom az ilyet. Niall és Harry maradtak. Egymás mellett állnak és le vannak fagyva. Niall szemébe nézek, de ő nem nézett rám. Majd végül felemeli a tekintetét, és azt kívánom, bárcsak ne tette volna. A csalódás, a fájdalom és a megbántottság mind kiolvasható a zaklatott kék szemeiből. Játszottam vele, legalábbis ő ezt hiszi, pedig ez nem teljesen igaz. Meg akar szólalni, de nem tud. Egy könnycsepp csordul ki a szeméből, én pedig azt hiszem, nem kapok levegőt. A szemével beszél, de így is égetnek a ki nem mondott szavai. "Azt hittem te vagy a hercegnőm... Tévedtem". Majd megfordul. Nem néz hátra, szinte kirohant a teremből. Harry marad egyedül, a vakuk villognak, de én csak őt néztem. Közelebb jön. Pár lépésre megáll tőlem, és halványan elmosolyodik. Nem kárörvendően, talán inkább szomorúan. Reményveszetten. Felemeli a kezét, azt hiszem pofon vág. Megérdemelném. De nem teszi.Az arcomról töröl le egy könnycseppet, amit nem is vettem észre hogy kigördült. Ahol az ujja az arcomhoz ért, a bőröm égni kezd. "Sajnálom" mondom a sírástól meg-megakadva. Tényleg sajnálom. Ezt most tényleg, tiszta szívből. Lemondóan megrázza a fejét. "Mind tudtuk hogy ez fog történni... Csak idő kérdése volt. Chloe, a saját boldogságod útjába állsz... Te... Nem más!" A keze erejétvesztetten esik le a teste mellé. Nem néz többet rám. Kihúzott háttal elsétál, mégis van a járásában valami. Valami fájdalom... 
Már nem álltam a tükör előtt. Már a földön összegubózva zokogtam. Egyszer! Egyszer döntöttem el, hogy felállok, kinyitom a kapuimat és boldog leszek. Egyszer, és akkor is elszúrtam! Igaza volt "Harrynek". ÉN rontom el a Saját életem...

2014. november 23., vasárnap

22. Through the dark...


Sziasztok,
Sajnálom hogy megint ezzel kell jöjjünk, de nagyon elszomorít hogy nem kapunk kommenteket. A pipáknak persze örülünk, és köszönjük is, csak azt nem értem, hogy a megtekintések száma elég magas, akkor miért nem kapunk kommenteket. Az oldalt levő chatboxba is lehetne írni, a részek alá is, de sajnos nem jönnek. Persze örülünk minden olvasónak, és e miatt nem fogjuk abba hagyni a blogolást, csak azért jól jönne néhány visszajelzés...
Remélem tetszeni fog a rész, jó olvasást:)<3



- Chloe, csöngettek!- kiálltott fel Alex harmadjára. Szemet forgatva mentem le a földszintre. Az egy dolog, hogy nem képes kinyitni a két lépésre levő ajtót, de az, hogy hiába mondom neki hogy megyek, nem fogja be, már egy kicsit idegesítő. Egy gyenge suhintást mértem a tarkójára, mire nevetve előredőlt és rácsapott a kezemre. Ez mind csak pár másodpercig tartott, utána nyomkodta tovább a kontrollert.
Egy mosolyt varázsoltam az arcomra, majd lenyomtam a kilincset. Niall állt az ajtó túloldalán, zsebre dugott kézzel. Mosolyogva üdvözöltem, majd beinvitáltam amíg belebújtam a cipőmbe. 
- Kinyírlak!- hallatszódott a kiabálás a nappaliból. Kérdőn nézett rám, de egy legyintéssel elrendeztem. Ilyenkor nem érdemes zavarni az öcsém. Épp ordítottam volna el magam,hogy elmentem, amikor Alex kicsoszogott az előszobába. Még mindig pizsamában volt, de tekintve hogy beteg, semmi ellenvetésünk nem lehetett. 
- Időben hozd haza!- szigorúan nézett Niallre én pedig majdnem elnevettem magam. Aranyos volt, ahogy a filmekből próbált idézni, tekintve hogy nem volt kitől tanuljon.- Nagyon vigyázz rá!- mondta mielőtt lenyomtam volna a kilincset.
- Vigyázni fogok!- mosolygott rá Niall, és kiment az ajtón. 
- Menj vissza, ne fázz meg még jobban!- mondtam neki kedvesen mosolyogva. Jól estek a szavai, jól esett hogy bár kicsi de itt van nekem. Még intett egy aprót majd már csak a talpai csattogását lehetett hallani a kőpadlón. Becsuktam magam mögött az ajtót, majd elindultam Niall felé. 
Az út a "szabad" kávézóig viszonylag csendben telt. Mint minden ilyen helynek, a kávézónak is két bejárata volt, egy a szállodán belül és egy a kerítésen kívül. De persze ide is csak a gazdagok juthatnak be. Egy kis csengő jelezte az ajtó nyitódását, és Niall udvariasan maga elé engedett. Halk zene szólt és finom kávé illat terjengett a levegőben. Nem voltak sokan, de üresnek sem lehetett mondani a helyet, éppen elég volt ahhoz, hogy ne legyünk túl feltűnőek. Leültünk egy kétszemélyes asztalhoz, amikor kiszúrtam valakit, illetve valakiket. Egymás mellett ültek és egy papír felett görnyedve nevettek. Ariana és Harry, a tökéletes pár. Nem akartam különösebb figyelmet fordítani rájuk, mégis megszakadt a szívem. Nem értettem magam. Még mielőtt észrevehettek volna, elkaptam a szemem. 
- Randiznak?- nem akartam kimondani, de kicsúszott. Kellemetlenül éreztem magam, nem tudtam mit tegyek. Semmi közöm hozzá, és ha lenne is, nem a saját randimon kéne érdeklődjek róla. Egyáltalán ezt lehet randinak hívni?!- Öhmm, mit csináltatok ma?- próbáltam témát váltani.
- Nem, nem randiznak.- mosolyodott el Niall, nekem pedig érezhetően kipirult az arcom. Egy kicsit azért megnyugtattak a szavai, de ez nem jelentette azt hogy kevésbé volt kellemetlen a téma.- Ha ez megnyugtat, én is ugyan ezt kérdeztem Hazztól pár napja.- nevette el magát és én is elmosolyodtam, az más kérdés hogy csak illemből. Ha tudnád hogy ettől nem érzem jobban magam...

- És Louis térden állva kezdett el könyörögni Elnek, hogy vele menjen haza ne Liamékkal.- nevetett én pedig ha a sztoritól alapból nem sírtam volna, a nevetését hallva biztosan elerednek a könnyeim. Rég nem éreztem ennyire jól magam, ezért hálás vagyok Niallnek.
- És, végül megkegyelmezett a pasijának?- kérdeztem két röhögés között, mire bólogatni kezdett. 
- Sziasztok!- hallottam meg mellőlem, és a mosoly az arcomra fagyott. Lassan fordultam feléjük. Teljesen tisztában voltam vele hogy kik azok. - Nem is láttuk hogy itt vagytok!- a mély hangjától kirázott a hideg. Nem értettem magam, és ha én nem értek valamit az nagyon kiakaszt. Legszívesebben sikítoznék a szobámban és rombolnék. Már a gondolata is csak mégjobban összezavart és azon kaptam magam hogy röhögök, persze nem látványosan. Ha az ember magával beszél, már az sem egészséges, én pedig nem hogy beszélgetek, hanem ki is röhögöm saját magamat. Lehet, beszélnem kéne egy orvossal. "Szép jónapot, azt gondolom hogy komoly bajom van. Magammal beszélgetek egy idióta miatt, aki nem hogy nem jön be, de nem is ismerem. Ráadásul azon szoktam gondolkodni, hogy ő mit csinál ameddig én őrjöngök magamban. Kérem írjon fel valamit, mert egyre súlyosodnak a tünetek. Maga szerint túl fogom élni?!" Igen, minden bizonnyal gyors beutalót kapnék az idegosztályra. Lehet, el is kéne menjek... Egy apró rúgást éreztem a bokámnál, így hamar elzártam a gondolataim. Ariana tartotta felém mosolyogva a kezét. Gyorsan kapcsoltam, és bármennyire nem akartam most érintkezni vele, kizártam a mellette vigyorgó göndört és megráztam a kezét.
- Chloe vagyok - mosolyogtam rá. Elővettem a rajongói énem, aki képes bárkitől aláírást kérni. 
- Tudom!- kuncogta el magát, én pedig elvörösödtem. Nem akartam beszélgetni vele, de láthatólag ő sem nagyon törte magát. Egy idő után azonban kezdett kínossá válni a csend.
- És...- kezdte Harry. Bárki elkezdhette volna a kommunikálást... Bárki! Miért neki kellett?! Lenyeltem a megszólalásom, és inkább érdeklődést tettetve néztem fel rá.- Ti mit csináltok itt?!- egy ártatlan kérdés és a fejemben ezer meg egy lavina indult meg romboló útján. Alapból rávágtam volna, hogy randizunk, de két okból sem tettem. Az egyik, ami kevésbé fontos, az az hogy magam sem voltam benne biztos hogy mi ez, de bármikor bekamuztam volna bárkinek ha a helyzet úgykívánja. A fontos ok viszont az, hogy ha azt mondom az olyan, mintha fel akarnék vágni vele. Mintha csak azért jöttem volna el, hogy bebizonyítsam nem érdekelt a csókja és tovább tudok lépni gond nélkül. 
- Randizunk...- mosolygott Niall, de valamit éreztem a hangjában. Mélyen Harry szemébe bámult, aki reakció nélkül fogadta a hírt. Őt tényleg nem érdekli, megint csak minden apróságba belelátok mindent, pedig nincs is valóság alapjuk. Szerencse hogy nem látnak bele a fejembe, mert nevet kéne változtassak, és inkognitóban elköltözzek a Bahamákra, annyira beégnék. Nem bírtam tovább, elmosolyodtam. Lehet ez lesz a munkám. Hülyeségre tanítom majd az embereket. Biztos a legjobb lennék belőle.
- Zavarna, ha csatlakoznánk?- a hangja rekedtebb lett mint általában. Igen Harold, zavarna ha beszállnátok a randinkba. Ez milyen kérdés?! Hogy lehet ennyire pofátlan?! Éppen válaszoltam volna valamit, amikor megakadt a szó a torkomban. Az ajtó feletti csengő megszólalt. Reménykedtem hogy rosszul láttam az üvegajtón keresztül, de nem. Brian és egy plázacica léptek be az ajtón. Kezdem úgy érezni, hogy mostanában többet látom, mint amikor együtt voltunk. Rögtön kiszúrt, és egy gúnyos mosoly terült szét az arcán. Akaratlanul is eszembe jutottak a szavai.  "Remélem elhitted, hogy tényleg jelentesz valamit azoknak a fiúknak, mert annál jobban esel majd pofára, mikor kiderül, hogy csak átbasztak. Igaz, én többet nem leszek a pasid, de le is szarom, hiszen apád már talált másokat, akiknek elég egy kis lé és összeállnak bármilyen kurvával!" Nem tudtam mit tenni ellene, a keserű érzés hatalmába kerített. Lopva a két fiúra tekintettem, mindketten engem fürkésztek. Akármennyire is láthatóan akar Harry érzelmileg tönkre tenni, biztos vagyok benne hogy nem lenne ilyenre képes. Niall meg Niall. Csak úgy süt belőle az aranyosság, kedvesség és a törődés. Nem tehették. Nem tennének velem ilyet. 
- Menjünk!- néztem a szöszire kérlelő tekintettel. Azonnal felállt, belebújt a dzsekiébe, letette a fizetendő összeget az asztalra majd kézen fogott, és elindultunk kifele. Éreztem a tekinteteket a hátamon. Tudtam hogy Brian és Harry is engem bámul, de nem zavart. Jól esett Niall érintése, megnyugtatott és sikerült kizárnom a zavaró tényezőket. Aranyosan maga elé engedett az ajtóban, majd ahogy kiértünk, ismét összekulcsolta az ujjainkat. Nem szóltunk egymáshoz, mégsem volt kínos a csend. Tudtam hogy nem kell bocsánatot kérjek, mert eljöttünk, és ő is tudta hogy nem ő tehetett arról hogy kik voltak a kávézóban. 
- Öhmm, kísérjelek haza, vagy még lógnál velem?- félénken rám nézett, majd a mondat végébe belepirult. Gondolom nem így akart fogalmazni, de nem bántam. Ha jobban belegondolok nekem is olyan érzésem volt, mintha egy baráttal lennék, eltekintve az apró dolgoktól, mint például a keze ami szorosan tartotta az enyém. 
- Szívesen maradok még, sőt, van is egy ötletem hova menjünk!- csillant fel a szemem, majd elkezdtem rohanni az egyik irányba, magam mögött húzva őt. Rögtön kirobbant belőle a nevetés, és én is elmosolyodtam. Pár sarok után azonban lelassítottam, ezzel őt is arra kényszerítve. 
- Na, megjöttünk?- kérdezte csodálkozva. Az arca kipirosodott a futástól meg a nevetéstől. Értetlen tekintettel nézett körbe, és majdnem elnevettem magam az arckifejezésén. Egy ugyan olyan utcarészen álltunk mint ahonnan elkezdtünk futni. Nevetve nyomtam egy puszit az arcára. Teljesen baráti gesztus volt, és elkezdtem gondolkodni, hogy vajon többet jelent-e nekem mint egy barát. Igazából, nem kellett most eldöntsem a választ, mert a hely ahova igyekeztünk kicsit sem romantikus. 
- Nem, csak nem szeretek futni.- vontam meg a vállam, mire ismét kirobbant belőle a nevetés. Én is csatlakoztam, mire átkarolta a vállam, és nevetve közelebb húzott magához. 
- És, hova megyünk?- kérdezte csillogó szemekkel, amikor ismét elindultunk. 
- A szálloda legmenőbb helyére- mondtam lassan, majd felnéztem a kivilágított épületre. BounceBounce. Megragadtam a kezét, majd elkezdtem befele húzni. Az ajtóban a kenguru jelmezbe öltözött ember vigyorogva köszöntött. 
- Szia Chloe! Már hiányoltunk a körünkben!- kacsintott, én pedig mosolyogva bele csaptam a kitartott kezébe. Ahogy becsukódott mögöttünk az ajtó, Niallból ismét kirobbant a nevetés, de most annyira, hogy meg kellett álljon. Mosolyogva toporogtam arra várva hogy végezzen. Innen nincs menekvés, ha ide bekerülök, addig nem távozok amíg el nem fáradtam. Mikor végre befejezte, elindultunk befelé. A recepciós mosolyogva kezembe adott egy szekrénykulcsot, én pedig leolvasva a számát, céltudatosan indultam el a helye felé. Elfordítottam a zárban a kulcsot, majd utasítottam Niallt, hogy vegye le a cipőjét és a kabátját. Miután végeztünk, bezártam a szekrényt, majd a kulcsot leadtam a hölgynek. Ahogy közeledtünk a nagy ajtóhoz, úgy nőtt a gyerekzsivaj is. 
- Remélem tetszeni fog!- vigyorogtam a mellettem haladó szöszire, majd lenyomtam a kilincset és kitártam az ajtót. 
Egy óriási játszóház tárult a szemünk elé. Ugrálóvárak, trambulinok, játék kastélyok és minden más terítette be az egész termet. Egy óriási vigyor térült szét az arcomon, majd fél szemmel Niallra sandítottam. Kitátott szájjal bámulta a játékok tömkelegét, én pedig elnevettem magam. Belékaroltam, majd megtettem az első lépést egy felfújt matracra. Ez terítette be az egész termet, így tényleg minden egy ugrálóvár volt. Nem kellett sok, Niall is életre kelt, és elkezdett ordítozva pattogni. Kirobbant belőlem a röhögés, ő pedig mosolyogva fogta meg a kezem és kezdett el befele húzni. Nem tudom hogy csinálta, de valahogy összeakadtak a lábai, és hatalmasat zakózott, de persze azonnal vissza is pattant. Még jobban el kezdtem nevetni, ő pedig nagyokat pislogva ült a földön. Hivatalosan is megérkezett. Én is pont így kezdtem az alső alkalommal amikor itt jártam...

- Huhh, ez eszméletlen volt!- karolt belém Niall, én pedig röhögve bólogattam. Legalább 4 órát ugráltunk megállás nélkül, és elmondhatom rég nem szórakoztam ilyen jól. Egyedül is vicces ide jönni, de most rájöttem hogy társaságban még bulisabb... persze csak akkor ha az illető nagyjából veled egykorú. Lassan haladtunk a házak felé, nem szóltunk egymáshoz, nem volt ra szükség. Egy pár perc után Niall elkezdett halkan dúdolgatni, én pedig azonnal felismertem a dalt. 
- "You're favourite band, the way that you dance... But baby! Baby! Does he know you can move it like that?!"- kezdtem el énekelni, ő pedig hangosan felnevetett. Nem kellett sok, ő is beszállt a számba, és ketten dalolásztunk. Pár alkalmazott eljött mellettünk, és láttam hogy igyekszenek elfojtani a mosolyukat, de igazából nem zavart. Az utolsó mondatnál a végső beállás sem maradt el, ugrottunk egyet és a kezünket kitártuk oldalra. Pár másodpercig állhatunk úgy, majd egyszerre tört ki belőlünk a nevetés.
- Igazából csak tesztelni akartam, hogy ismered-e a számainkat.- mondta két nevetés között, én pedig hasba vágtam, de tudtam hogy nem fájt neki. Persze ő rájátszott, és fájdalmasan nyögdécselve összegörnyedt. Csak egy jóízűt nevettem rajta, nem foglalkoztatott különös képpen. 
- Bejössz?- mutatott mosolyogva a mögötte levő Direction házra. 
- Nem, tanulnom kéne.- néztem az utat amely a saját házamhoz vezet. Bár tudtam, hogy ebből nem lesz készülés, haza akartam menni. 
- Létszi!- nézett rám kiskutya szemekkel, mire halványan elmosolyodtam, de nemet intettem a fejemmel. Ahogy ezt meglátta, kicsit behajlította a térdét és előre dőlt. Nem tudtam mit csinál, majd hirtelen felkapott a vállára. Az ijedségtől egy apró sikoly hagyta el a számat, mire ijedten befogtam a kezemmel. Azonnal meghallottam a jellegzetes Niall nevetést, és a válla elkezdett rázkódni a hasam alatt. Ez engem is nevetésre késztetett. Lassan, dőlöngélve indult befelé, miközben mind a ketten nevettünk. Már azt sem nagyon tudtam hogy min.
- Te-gyél. Le.- mondtam akadozva, de fittyet hányva a kérésemre folytatta az útját befelé. Röhögve elkezdtem csapkodni a hátát, de nem értem el vele semmit. Már éppen kezdtem volna kényelembe helyezni magam, amikor a lábam neki csapódott valaminek. 
- Bocsi, azt hittem nyitva van.- mondta a koordinációs problémákkal szenvedő szöszi, és megdörzsölte fél kézzel a tarkóját. Nem voltam felkészülve az esésre, amit a jelenleg biztonságot nyújtó karjának hiányérzete keltett bennem, így ijedten karoltam át a csípőjét.
- Nyugi, nem esel le!- nevette el magát, mire én motyogtam egyet az orrom alatt. Elindult a kerten keresztül a hátsó rész felé, miközben arról magyarázott, hogy biztosan ott lesznek a többiek. Nem különösebben figyeltem rá, a szemem előtt elhaladó fűszállakra összpontosítottam. Ahogy egyre közeledtünk a teraszhoz, úgy nőtt a hangzavar is, majd mikor hirtelen kitört mindannyiukból a nevetés, tudtam hogy megláttak minket. 
- Haver, az Chloe a hátadon?- kérdezte Louis, és hallottam a hangján hogy közel áll a nevetéshez. Épp mondtam volna valamit, amikor egy kezet éreztem meg amint egy óriásit csap a fenekemre. Ijedten kezdtem el rúgkapálni, miközben szinte reflexből szidtam a szöszit. 
- Niall, te idióta! Te nem vagy normális! Tartsd a kezed látható helyen, távol a testrészeimtől!- csak úgy jöttek belőlem a szavak, nem is kellett gondolkodjak a folytatáson.- Ha egyszer lekerülök innen, megemlegeted azt a napot amikor kezet emeltél a hátsó fertályamra! Édesanyád nem tanította meg az alap illemszabályokat, mint például hogy ne csapdosd egy lány seggét!?- amilyen komolyan kezdtem el kiabálni, olyan nehézzé vált a végére hogy ne nevessen el magam. Éreztem ahogy az eddig alattam röhögő barátom meggörnyed, majd már a talajt is érzékelhettem a talpam alatt. Ahogy elengedett elkezdett futni, és mit ne mondjak nagyon jól tette. Azonnal utána eredtem, és nem kellett messze menjek amíg beértem, mert a nevetéstől nem haladt túl gyorsan. Löktem rajta egyet, mire elvesztette az egyensúlyát, élőre esett. Csak egy nagy csobbanást lehetett hallani, mire megszeppentem. Niall ült velem szemben, csurom vizesen, nagyokat pislogva, a kerti tóban. Mindkettőnk arcáról sütött a megdöbbenés, és a többiek hangos röhögése hozott vissza a jelenbe. Nem kellett sok, fuldokló nevetésbe kezdtem, összegörnyedtem és a földön fetrengtem. Gőzöm sem volt róla, hogy ott a kerti tó, sőt igazából azt sem tudtam hogy egyáltalán van nekik olyanuk, de mindenképpen jól jött ki. Niallnak sem kellett sok, ő is csatlakozott a nevetéshez. Konkrétan a saját szerencsétlenségén szórakozott. Miután kicsit megnyugodtam felálltam, és összeszorított fogakkal, egy egy rövid nevetéssel tűrtem ahogy jól megölelget, ezzel engem is teljesen összevizezve...

- Louis, fejezd be! - mondta Soph két nevetés között. Már benn ültünk a nappaliukban, és olyan fél órája érkeztünk meg ahhoz a ponthoz, amikor Louis nem tudta tovább lefoglalni magát és minden féle hülyeséget csinált. Jelenleg Soph oldalába szurkálja az ujját, amit ő nagyon, a lány viszont kevésbé élvez.- Ne merj hozzám érni mégegyszer!- nézett szúrósan rá, de mivel Lou is tudta hogy csak viccel, ismét megbökte. 
- Louis William Tomlinson! Ne taperold a csajomat!- mondta Liam mély hangon. Mintha Louis csak erre várt volna, egy ordítással ráugrott Liamre, és mind a ketten elterültek. Nem zavarta őket hogy a földön vannak, folytatták tovább a "bunyózást". Én rajtuk nevettem, Elt és Sophiat nem nagyon zavarta a fiúk harca, beszélgettek, Harry és Niall is valamin nevettek egyedül Zayn és Perrie nem vettek részt a beszélgetésekben. Pár pillanat múlva fel is álltak, és kivonultak a konyhába. Láttam hogy Pezznek valami nyomja a szívét, de nem akartam megzavarni őket, majd csak kideríti a barátja. 
- Activitizzünk!- kiálltott fel Louis miután befejezték az öldöklést. 
- Kizárt!- mondtam egyből, és mindannyian elnevették magukat az emlékre. Én nem játszom velük! A többieket úgy tűnt meggyőzte, így én felálltam hogy igyak valamit. El is felejtettem hogy a konyhában vannak Zaynék, így lefagytam amikor beléptem. Úgy tűnt éppen valami komoly dologról beszélnek, ezért még kellemetlenebb volt.
- Jujj, bocsi, nem akartalak megzavarni titeket!- mondtam azonnal. Zayn egy elnéző mosolyt küldött felém, és Pezz pedig megfordult. Döbbenten vettem észre, hogy könnycseppek vannak a szemében. Zavartan álltam egyik lábamról a másikra, azt is elfelejtettem hogy miért jöttem. Nem tudtam megkérdezzem-e a lányt hogy mi baja van, ezzel is rontva a helyzeten, vagy hagyjam hogy Zayn elintézze. Biztos vagyok benne hogy el tudná. Az eszem azt mondta hogy menjek el, de a kíváncsiságom nem engedett és mint mindig, most is ez a részem győzött. 
- Perrie... Tudok segíteni valamiben?- halkan kérdeztem, nem akartam hogy kinn bárki is meghallja, de a nevetésekből következtetve tudtam hogy nem ránk figyelnek. 
- Nem, nem köszi, csak kimerültem.- mosolyodott el miközben szipogott párat. Halványan bólintottam, miszerint vettem a célzást, és megfordultam. Épp léptem volna ki a konyhából, amikor meghallottam ahogy szólít. 
- Chloe, várj!- pár lépést beljebb mentem, hogy ne keljen ordítson.- Talán mégis lenne valami...- nézett rám bizonytalanul, mire egy mosollyal ösztönöztem hogy folytassa.- Lesz egy vacsora, ahova meghívták a Little Mixet, és holnapra kéne ruhát nézni. Teljesen kiment a fejemből és a stylistok azt mondták magunk kell kiválasszuk. Én nem ismerek senkit itt LA-ben, te esetleg nem tudsz ajánlani valakit aki ilyenkor is fogadna?- félénken nézett rám. Tudom milyen érzés ha valamivel nem vagy kész időre, igy a fejemben elkezdtem kutatni emberek, boltok után. 
- Dehogynem!- mondtam pár pillanat után.- Meg is van a telefonszáma!- mosolyodtam el, amit ő is viszonzott.- Öhmm, Zayn, ti is jöttök?- kicsit ideges voltam. Tudtam hogy arról van szó, amelyiken Mikával fogok megjelenni. 
- Még nem válaszoltunk.- mosolyodott el, én pedig bólintottam. Félre vonultam telefonálni, majd egy nagy mosollyal mentem vissza hozzájuk. 
- Megvárnak minket, és személyesen jön segíteni!- mosolyodtam el büszkén, mire nevetve megölelt. 
- Köszönöm!- motyogta a nyakamba. 
- Igazán semmiség!- öleltem vissza.- A vásárlás sosem árt!- kacsintottam rá miután elengedett, ő pedig nevetve bólogatott.
- Csajok, Chloeval megyünk estélyit vásárolni, jöttök ti is?- nézett rájuk vigyorogva. Nem kellett kétszer mondani, mind a ketten talpon voltak, és már a cipőjüket húzták. - Majd jövünk!- intett Pezz, és karon ragadva húzott ki az ajtón. 
- Csak nem bánják ha elviszünk egy autót.- mondta nevetve El, és már be is ugrott a vezető ülésre. Nem kellett kétszer mondani nekünk sem, azonnal beültünk mi is, ő pedig rátaposott a gázra. Két rövid dudaszóval köszönt el a fiúktól, amit ők az ajtóból egy nevetéssel díjaztak.
- Irány Los Angeles!- kiáltotta Soph, én pedig röhögve a fülemhez kaptam. Kicsit hangosra sikeredett. El benyomta a rádiót, a zene üvölteni kezdett mi pedig kihajtottunk a szálloda kapuján, bele az éjszakába...

2014. november 16., vasárnap

21. Where do broken hearts go...


Sziasztok,
Sajnáljuk az előző heti kimaradást, de sajnos sok minden közbejött, az utóbbi időben. Reméljük, hogy ez a mostani rész kárpótolja majd:)
Jó olvasást!

Chloe Rivers:

Mika elment mielőtt még Olga hazajött volna.
A kapuban hosszan öleltük egymást, hiszen mind a ketten érzelmileg a padlón voltunk, így jól jött egy ölelés. Jól esett érezni, hogy valaki törődik velem, és a nyugtató szavai tényleg sokat jelentettek.
A fejem a mellkasába fúrtam, és szorosan átfogtam a derekánál, hiszen nem értem fel a válláig se, mert iszonyatosan magas.
Talán ezért érzem magam kényelmesebben Niallal, mert ő nem olyan hatalmas mint legtöbben körülöttem, és nem törik ki a nyakam ha a szemébe akarok nézni.
Mielőtt elment volna, még biztosított, hogy majd hív, és elmond minden részletet. Ezután vagy hatszor megkérdezte, hogy biztos nem jelent-e ez nekem gondot, és pedig mindannyiszor elismételtem, hogy szívesen megteszem.
Miután bementem, még sírtam egyet, majd kimentem a fürdőszobába arcot mosni.
A tükörben nézegetve az arcom, egyre több apró bőrhibát véltem felfedezni rajta. Ugyan Mika még nem mondta, hogy mikor lesz ez a vacsora, de feltételeztem, hogy a közeljövőben, így jó lenne, ha a sok fotós előtt sima arcot és fehér fogakat villantanék. Ugyan egy jó smink sokat el tud fedni, de mégsem mindent, így úgy döntöttem, hogy már most elkezdem az arcom kezelését. Előkerestem az arctisztító pakolást, amit még egyszer a nagypapámtól kaptam, és nekiálltam felkenni.
-Megjöttünk!-Zoey és Alex kiáltása viszhangzott a házban
-Hahó!-kiabáltam le, az ajtót kinyitva.
A törpék gyorsan,  lerúgták a cipőiket és már trappoltak is fel a lépcsőn.
-Sziasztok!-léptem ki, mire mindketten megdermedtek, és Zoey egy aprót sikkantott. Az agyam gyorsan kezdett kattogni, hogy mi lehet a baj, és hamar bevillant, hogy zöld undormány-pakolás van az arcomon.
Alex felnevetett. Kacagása végig viszhangzott az egész emeleten. Tántorogva nevetett, és egy rosszat lépve lehuppant a földre, majd ott röhögött tovább.
-Uu... bocsi, elfelejtettem szólni...-habogtam, de Zoey közbeszólt.
-Mi a franc ez az arcodon?-meredt rám felvont szemöldökkel.
-Arcpakolás-mondtam, mire Alex kiterült a földön, és a lábaival a levegőben kalimpálva fetrengett a röhögéstől.
-Mi olyan vicces?-emeltem fel a hangom.
-Úgy nézel ki mint egy boszorka, akit egyszer már megettek, aztán kihánytak. Chloe, láttad te ezt tükörben?-Zoey felelt, mert Alex nem tudott megszólalni.
-Szerinted hogy tettem fel?!-forgattam meg unottan a szemem.
-Csukott szemmel-Alex fulladozva mondta, majd nagyokat lélegezve felült.
-Gonoszak vagytok, tudjátok?-mondtam. Két kisördög...
-Te meg szerencsétlen. Ne erőlködj ennyire. Nem ezért fog észrevenni-Alex most már lenyugodva, kaján mosollyal nézett a szemembe.
-Te meg miről beszélsz?
-Inkább kiről...-dünnyögte Zoey. Mintha összebeszéltek volna.
-Mi bajotok van?-néztem felváltva a két kistesómra.
-Hát én ráharaptam a nyelvemre nevetés közben...-mondta a kisöcsém cinikusan.
-Na jó, elég! Menjetek játszani, vagy tudom is én!-fordultam be a szobámba, majd bevágtam az ajtót.
Egy kis ideges téblábolás után bementem a fürdőszobába, és keserű nevetéssel lemostam azt a vackot az arcomról. Az a tipikus "nem tudom mit kezdjek magammal" érzés kerített hatalmába, ahogy nem maradt senki akivel veszekedjek. A törpék lent bámulták a tévét, szóval egyedül voltam az emeleten.
A padlón fetrengve felvágtam a lábam az ágyra, és közben a telefonom nyomkodtam. Igazából azt is untam, már csak megszokásból tekertem le a facebook posztokat, és az ismerőseimnek likeoltam mint egy robot, mikor egyszer csak megakadt a szemem valamin. Az egyik osztálytársam posztolt egy képet, amin egyértelműen látszott, hogy fotoshop, úgyhogy kissé megnyugodva nyitottam meg, hogy lássam, mit írt hozzá. A képen Ariana Grande és Harry ölelik egymást, és Ari még puszit is ad Hazza arcára.
Elolvastam a szöveget.
"Mindkettejük nagy kedvencem, aranyosak lennének együtt. Jelenleg együtt dolgoznak egy számon, úgyhogy kitudja:3. Én szurkolok nekik ;)"
A kommenteket olvasva egyre jobban lefehéredtem. Konkrétan mindenki, aki hozzászólt, szeretné, ha Ariana és Harry összejönnének. Mindenhol szivecskékbe, mosolygós fejekbe és idióta "uuuhhh" meg "awwww" szavakba botlottam, annyira, hogy már jojózott tőle a szemem. Egyre csak tekertem és tekertem a nyáladzós kommentek tömkelegén át, de közben magamat győzködtem, hogy kapcsoljam már ki ezt a szart. Mégis átolvastam az összeset, a legelsőtől az utolsóig, hátha lesznek utálkozók, vagy trollok, de egyet sem találtam. Mindenhol beléjük botlik az ember, de amikor az életben egyszer szükségem lenne rájuk, nincsenek sehol. 
- Pfff...-dobtam el a készüléket, miután végeztem. Felálltam, és a táskámat a lábammal "finoman" a sarokba küldtem, majd leviharzottam a lépcsőn. Nem volt nálam semmi. Tudtam, hogy ahova megyek, oda csak én kellek, és az indulatom, ami viszont hiánytalanul megvolt.
Sok előnye van, ha az ember egy ekkora szálloda-óriásban lakik, mint apáé. Olyan mint ha lenne egy saját kis városod. Egy saját birodalom.
Los Angelesben lakunk, de egész más hangulatú a környékünk, mint a város nagy része. Egy kis elszigetelt közösség vagyunk, és mikor reggel suliba megyek, olyan mint ha egy egészen más világba csöppennék. Szinte bármit meg tudok itt csinálni amit csak szeretnék, néhány dolgot kivéve, mint például a síelés, de eddig még sose jött még rám csak úgy spontán, hogy síelni akarok, úgyhogy nem is hiányolom.
Dühösen fogtam össze magamon a dzsekimet, és tempósan haladtam az úton. Reménykedtem, hogy egyetlen ismerős sem jön szembe, mert eszelősnek fog hinni, de sajnos ennek igen kicsi volt a valószínűsége, mert szinte az összes itt dolgozót ismerem.
A levegő csípősen hideg volt, így éreztem, hogy az arcom kipirososik.
Már egészen közel voltam az uticélomhoz. Láttam a magas oszlopokat, és a nagy hálókerítést. Közelebb érve a régi szakadást is láttam rajta, amit még én csináltam két éve, mikor apával összebalhéztunk. Igen, akkor is idejöttem levezetni az idegességem. Nem sokszor láthatnak erre, de tudják, hogy mikor jövök, akkor jobb, ha mindenki fedezékbe vonul.
Odaértem a kis épület elé. A bejárat felett két keresztbe tett teniszütő jelezte az épület rendeltetését. Az ütők mellett egészen apró betűkkel állt a pálya mottója: "Csináld magadért!"
Teljes mértékben megfogadtam ezt a picike tanácsot, hiszen önző módon kizárva mindenki más problémáit, csak azon voltam, hogy kiadhassam a dühöm.
Lassan felsétáltam a pár lépcsőfokot, és beléptem az épületbe.
-Jónapot!-köszöntem a recepciósnak, akin kívül csak egy fiatal labdaszedő fiú volt bent.
-Szia Chloe! Megint egyedül?
-Mindig egyedül jövök-nevettem el magam halkan.
-És kell segítség...-pillantott a fiúra-vagy megint a falra ütsz?
-Megint a falra. De köszi.
-Akkor jó szórakozást! Bármi kell, szólj! Ütők, labdák tudod hol vannak.
-Persze, persze, köszönöm!-mondtam, és már el is indultam a másik ajtóhoz.
Okosan volt kitalálva. A pályára csak az épületen keresztül lehet bejutni, így senki sem lóghatott be fizetés nélkül. Kivéve persze engem, hiszen én a tulajdonos lánya vagyok, nekem jár minden nap másfél óra ingyenes használat.
A labdát elgondolkodva pattogtattam. A felcsapódó salakszemcsék újra eszembe juttatták a sok itt töltött időt. A szemben lévő falra felnézve megláttam a sok régi salaknyomot, az elmúlt fájdalmaim, dühöngéseim temetőit. Az ütőt a térdeim közé szorítottam, és a hajam szoros copfba fogtam a fejem tetején. Ugrottam párat, hogy megszokjam a pályát, majd megforgattam az ütőt a kezemben. Magam elé tartottam a labdát. Nagyot sóhajtva becsuktam a szemem. Őrült villogás kezdődött az agyamban. Egy pillanat alatt visszajött két év minden egyes sérelme. Mikor kiderült számomra, hogy apa csak a rossz hírnév ellen vett magához, mikor egy nap hazaállitott Briannal az oldalán, hogy mától ő a pasim, mikor az 1D megérkezett a szállodába, mikor Zayn megtudta, hogy rokonok vagyunk... És végül mikor Harry megcsókolt a kanapén. Az volt életem egyben legjobb, és legrosszabb pillanata. Gondolkodtam, mit kellett volna másképp csinálnom, hogy ez ne történjen meg, de aztán rájöttem, hogy az időben visszamenni nem tudok. Csak a jövőn tudok változtatni, és azt már most el kell kezdenem.
Feldobtam a labdát magam előtt, majd nagyot koncentrálva lendítettem az ütőt. Minden izmomat megfeszítve ütöttem bele a repülő labdába, és közben erősen gondoltam Harryre, de méginkább Arianára. A labda tompa puffanással csapódott a falnak, majd onnan a földre, és elgurult jobbra. Nagyot sóhajtva indultam utána.
-Csapó kettő-dobtam fel a labdát-Igen Harry? Mindig azt csinálsz amihez kedved van?-vágtam bele izomból.
A labda nagy puffanás után engedelmesen visszapattant hozzám.
-Azt hiszed, te lehetsz egyszerre több lánnyal is?!-labda koppanása hallatszott a falon, majd újra ütöttem-Ariana Grande, mi??! Hát persze, hiszen neked jár a legszebb csaj a földön!!-az arcom kipirosodott ahogy egyre csak vágtam a falhoz az újabb labdákat-Beképzelt pöcs, elkényeztetett ficsúr, azt hiszi mindent megkaphat, amit csak akar.-a labdák egyre erősebben csapódtak a falhoz, nekem pedig a könnyeim is eleredtek az erőlködéstől.
-Miért kellet ezt?!-bőgtem el magam, de rázkódó vállal is folytattam az ütögetést-Mit tegyek, hogy visszacsinálhassam ezt egészet?-suttogtam magam elé. Nem akartam semmit jobban, mint, hogy ez az egész, ami most körülvesz, eltűnjön és visszakerüljek a keserű, de egyszerű életembe, amit eddig éltem.
-Jól vagy?-hallottam egy félénk hangot a hátam mögül.
Leejtettem az éppen feldobott labdát, és nagy lendülettel pördültem meg. A labdaszedő fiú állt mögöttem egy vödörrel a kezében, és zavartan nézett. Nem tudtam, hogy mióta áll mögöttem, de biztos, hogy többet hallott, mint amennyihez köze van.
-Aha, minden oké!-töröltem le a könnyeket az arcomról, de igazából, csak össze-vissza maszatoltam ezzel.
-Tudok segíteni valamiben?-kérdezte a fiú az arcomat fürkészve.
-Ami azt illeti igen-mondtam kis gondolkodás után-Azzal, hogy egyedül hagysz. 
-Ne haragudj, én csak segíteni akartam!-kezdett magyarázkodni a fiú, nekem meg felforrt az agyvizem, hogy nem érti amit mondok.
-Húzzál már el!-kiabáltam rá a lábammal nagyot dobbantva. 
A srác vedekezően tette fel a kezét, majd megszeppenve eloldalgott.
-Basszus-fogtam a fejem. Magamat is megleptem. Mi a franc van velem?! Ez nem én vagyok! Én tudom magam kontrollálni, nem akadok ki ártatlan emberekre, akik csak segíteni akarnak. Kétségbeesetten néztem körbe. Mi jön ezután? Megkéselek valakit, mert hozzám szól? Az erőtlen kezemből kihullott az ütő, és tompa puffanással ért földet mellettem.
Most miért nem tud valaki idejönni? Mikor az ember egyedül szeretne lenni, állandóan zaklatják, bezzeg ha társaságra van szüksége, akkor rohadtul nem akar senki arra tévedni. Ki van ez találva...

-Kopp-kopp!-mondtam halkan. Az ajtó nem volt becsukva, csak behajtva, így könnyen kinyílt a gyenge kopogásomtól. Beléptem az így keletkezett résen. A fiú éppen akkor fordult hátra, gondolom hallotta az ajtónyitás zaját.
-Szia!-cövekeltem le az ajtóban, és idegességemben a pulcsim ujját gyűrögettem.
-Labdák itt, -mutatott az egyik polcra- ütők ott -intett egy másik polc felé.
-Igazából nem labdákért jöttem. Sajnálom, hogy rád kiabáltam! Nem vagyok a legjobb hangulatban, úgyhogy ez nem neked szólt.
A fiú nagyot sóhajtott.
-Oké. Nem haragszom.
Pár másodpercnyi csend következett, és én egyik lábamról a másikra állva gondolkodtam, hogy mit mondhatnék még.
-Egyébként Chloe-nak hívnak-léptem közelebb.
-Tudom-mosolyodott el-Max!-nyújtotta a kezét.
Kezet ráztunk, majd megint kifogytunk a mondanivalóból. Néhány pillanat némaság után egyszerre nevettünk fel.
-Nyugodtan menj vissza játszani, hiszen a te időd megy!-mosolygott a fiú. 
-Figyi...-kezdtem, mert ötletem támadt, hogy tudnám kiengeszteli-nem lenne kedved játszani velem?-kérdeztem az egyik tincsemet csavargatva.
Lerakta a kezében tartott rongyot amivel eddig valószínűleg a szereket tisztogatta.
-Oké-a szája féloldalas mosolyra húzódott-Lássuk mit tudsz!
-Ne számíts arra, hogy jól játszom!-figyelmeztettem, miközben kifelé sétáltunk. 

-Lejárt az idő! Chloe!-hallottam a recepciós hangját. Igazából nem tudtam, hogy van-e valami köze a teniszhez, vagy csak egy pasi, aki bent üldögél az épületben és lerendezi a vendégeket. 
Úgy tettettem, mint ha nem hallottam volna, és újat szerváltam a kimelegedett fiúnak. A labda megint szerencsétlenül vágódott a hálóba, pont mint az előző kábé hat körben.
-Nem igaz, nem megy! Bakker, mit csinálok rosszul?-akadtam ki és elkeseredve lehuppantam a salakra.
-Ne add fel!-lépett át a hálón. Kicsit szaporán vette a levegőt, mivel az utóbbi fél órában eléggé megfuttattam a szerencsétlen lövéseimmel, amik sohasem oda mentek, ahová céloztam. 
-Állj fel!-nyújtotta a kezét. 
-Nem!-húztam fel a térdeim durcásan. 
Sajnos mint sokaknak nekem is egy tulajdonságom, hogy ha valami többször nem sikerül, akkor feladom, és többet nem is akarok róla hallani, hát még próbálkozni. Ezért félek új dolgokat kipróbálni. Egyszerűen csak félek a kudarctól. Talán nem véletlenül, hiszen mindenbe amivel mostanság próbálkoztam, beletört a bicskám. 
-Egy szerencsétlen csődtömeg vagyok-meredtem magam elé a földön ülve.
-Nem vagy az! De ha nem próbálod, akkor egészen biztos, hogy nem sikerül.
-Ha megpróbálom,akkor se...-kezdtem, de egy éles kiabálás szakított félbe.
-Chloe, lejárt az egy óra, most már jönnének mások is!
-Leszarom! -kiabáltam vissza -Majd apám fizeti a pluszt.
-Chloe, tényleg ki kell jönnünk, 17:30-ra van egy 2 órás pályabérlés-mondta Max.
-És itt vannak már?-tártam szét a karom.  
-Azt nem tudom, de...-kezdte, de közbevágtam.
-Ennyi. Amíg nem jön ide senki, és apám kifizeti a bérlést, addig senkinek nincs joga leküldeni a pályáról.
-Jó, igazad van-adta fel a fiú-Akkor gyere, segítek megtanulni szerválni!
Felálltam, és követtem.
Max a kezébe fogott egy labdát, majd felém fordult.
-Figyelj, te mindig azt rontod el, hogy túl későn ütöd meg, vagy alacsonyra dobod fel.
Bólintottam, ő pedig folytatta.
-Magasra dobd, és körülbelül mikor a teljesen feltartott ütő hegyének a magasságába kerül, akkor kicsit hátulról lendítve üsd meg-magyarázta, majd feldobta a labdát, és ütött. Mint egy pisztojgolyó, úgy süvített át a teniszlabda a háló felett, majd egy laposat pattant a túloldalon.
-Most próbáld te!-állt egy kicsit hátrébb a fiú.
-Okés...-húztam el a számat, majd a hallottakra koncentrálva dobtam fel a labdát, és vágtam bele erősen a hálóba.
-Mondtam, hogy nem megy-vontam meg a vállam.
-Menni fog, nyugi! Már így is sokkal jobb volt mint az eddigiek.
-Azok legalább átmentek néha.
-De nem voltak szabályosak. És közelebbről is ütötted őket-mondta, én pedig durcásan megvontam a vállam.-Annyi lenne, hogy ne lefelé üsd, hanem előre...
-Bocsánat, de ez a pálya nekünk van kibérelve-hallottam egy hangot a hátunk mögül. Megfordultam, és már készültem valami epéset visszaszólni, de minden szó a torkomom akadt, ahogy megláttam a hang gazdáját.
-Á, Chloe micsoda meglepetés-vigyorgott Brian azzal a sakálvigyorával, ami van neki.
Még mindig nem tudtam egy szót se szólni, csak álltam ott dermedten, mint aki pillanatragasztót nyelt.
-Nem hittem volna, hogy itt összefutok veled-folytatta lenézően, mint aki ezt már sokszor gyakorolta otthon a tükör előtt-Látszik, mennyire ribanc vagy, hogy még ezzel is összeállsz!-mutatott a mellettem álló Max-re.
-Álljunk meg! Ha nem tudnád, Max itt dolgozik és segít nekem a teniszben, ennyi!  
-Ezek szerint mégiscsak összejött a dolog a buzibandával...
-Mi közöd van hozzá?!-kiabáltam.
-Tudom, hogy nincs közöm ehhez, de...-kezdte Max, de Brian közbevágott.
-Akkor fogd be a pofád, és húzz el innen!
Max rám nézett.
-Menj, nem kell megvédeni!-legyintettem idegesen.
-De....
-Kotródj már!-emelte fel Brian a hangját.
Láttam, hogy Max szemében felizzik a düh. De sajnos nem kapcsoltam elég gyorsan. Közelebb lépett Brianhez és egy hirtelen mozdulattal az ökle az arcában landolt.
A számhoz kaptam a kezem ijedtemben. Brian hátratántorodott, de nem esett el. A kezét az orrához emelte, amiből lassan szivárogni kezdett a vér.
Néhány pillanatig feszült csend volt. Még a lélegzetem is visszatartottam. 
De ez nem tartott sokáig, Brian hirtelen ordítani kezdett.
-Ezt még nagyon megbánjátok!-ahogy kiabált, az orrából fröcsögött a vér-Nem tudom miért véded ezt a ribancot, de nagyon megbánod! Börtönben fogsz megrohadni! Te pedig Chloe, remélem elhitted, hogy tényleg jelentesz valamit azoknak a fiúknak, mert annál jobban esel majd pofára, mikor kiderül, hogy csak átbasztak. Igaz, én többet nem leszek a pasid, de le is szarom, hiszen apád már talált másokat, akiknek elég egy kis lé és összeállnak bármilyen kurvával!-az utolsó szavaknál köpött egy véreset a salakra, majd elviharzott. 
Megdöbbenten álltam, és mozdulni se tudtam. A könnyek tucatszám csorogtak le az arcomon. 
Igen, fájt, ahogy beszélt rólam, de elég időt voltam vele, ahhoz ezt teljesen megszokjam. Bántott, hogy börtönnel fenyegetett, de nem vettem komolyan, hiszen ismertem, és tudtam, hogy ezek mind csak szavak.
De nem ezek voltak, amik miatt sírni kezdtem.
Tudtam, hogy Brian egy undorító féreg, akinek egy percig sem szabad adni a véleményére, de azt is tudtam, hogy túl primitív ahhoz, hogy csak úgy kitaláljon egy elméletet.
Nem akartam hinni a szavainak, de a gondolat, hogy a fiúk csak kihasználhatnak, befészkelt az agyamba és nem hagyott nyugodni többé...

2014. november 2., vasárnap

20. I NEED you to help me


Chloe Rivers:


Lehet nem kellett volna azt a "beszélgetést" végrehajtani Harryvel tegnap éjjel. Ugyan kicsit bűntudatom van miatta, mégis úgy érzem nekem volt igazam. Nem foghatnak mindent arra, hogy "Jajj, azt hittem befejezted az elzárkózást..." Egy idő után elég idegesítő, és a türelmem nem véges, sőt eléggé kicsi, ilyenkor pedig nem tanácsolt a közelemben maradni, mert kiborulok. Pont mint tegnap éjjel...

... Kerültem a fiúk tekintetét, nem akartam odamenni hozzájuk. Nem akartam meghallgatni, hogy ők mennyire nem gondolták volna, hogy ha kell neki ugrok annak a hapsinak, meg hogy ők is simán leverték volna stb. Elfáradtam, csöndet akartam de a jelen pillanatban lehetetlen volt. 
Egészen jól sikerült a tervem, miszerint nem veszek tudomást róluk, egészen egy ideig. Éppen az üres poharakat gyűjtöttem össze egy közeli asztalról, amikor egy hangos nevetés ütötte meg a fülem. Tudtam hogy az ők asztaluktól jön, és nem is lett volna baj, ha ez nem egy női nevetés. Próbáltam nem feltűnően feléjük fordulni, de nem kellett volna. Hamar kiszúrtam az egyetlen női egyedet a környezetükben, és egy gombóc költözött a torkomba. Ariana Grande ült Harry mellett, és láthatóan mindenki jól szórakozott. Könnyek gyűltek a szemembe, amitől ideges lettem. Nem akartam hogy bárki is lásson sírni, azt meg főleg nem, hogy miattuk sírjak. Feldobáltam a poharakat a tálcára, ezzel is nagy ricsajt okozva, de nem érdekelt ki néz rám. Éreztem a hátamon a tekintetüket, és bár legszívesebben bemutattam volna nekik, a testem teljesen másképp reagált. Kigördült egy könnycsepp, amit idegesen töröltem le. Ideges voltam, mert nem értettem magam, ideges voltam mert itt volt, de a legjobban az húzott fel hogy miért foglalkozok ezzel. Betrappoltam az öltözőbe, és idegesen bevágtam magam mögött az ajtót. Odamentem a csaphoz és megengedtem a hideg vizet. Csak néztem ahogy folyik lefelé, majd beletartottam a kezemet. Mintha egy pofon lett volna, úgy ébresztett fel. Belenéztem a tükörbe, és rámosolyogtam magamra. Nem volt őszinte mosoly, arra képtelen voltam, de nem is sikerült nagyon rosszul. Biztos voltam benne hogy bárkit megtévesztek vele. A fájdalmak elrelytésében, a hamis mosolygásban profi vagyok. Épp zártam el a csapot, hogy induljak vissza dolgozni, amikor kinyílt az ajtó. Nem nézett fel, úgy lépett be és csukta be maga mögött a fadarabot. A levegő bennragadt a tüdőmben. Az hogy képes vagyok mosolyogni, nem azt jelenti hogy a normális kommunikációt is végre tudom hajtani. Lehet jobb is, ha mi ketten nem beszélgetünk, tanulva a délutániból. 
- Mit akarsz?- nem jópofiztam, kifejezetten bunkón kérdeztem meg, de legkevésbé sem érdekelt a lelki állapota. Zavarban volt, látszott rajta és tudtam, hogy nem könnyítettem meg a dolgát, de megismétlem, nem érdekel.  
- Chloe, valami baj van?- végre rám nézett. A zöld szeme aggodalmat sugárzott, és látszott hogy nem tudja mit tegyen. Ennyire nem ért semmit?! Beszélgettünk majd hirtelen megcsókolt, aztán vidáman cseverészett a barátnőjével, mintha semmi sem történt volna. Idejön, eljátsza a hőst, összezavar, majd ismét a barátnője mellett teszi a szépet és a végén, hogy pontot tegyen a mondat végére, bejön hozzám, és a hogylétemről kérdezősködik. Jobban tenné, ha másnak jópofizna, nálam nem jön be! Egyre idegesebb lettem, és a tudatalattaim figyelmeztette, hogy mennyen el mielőtt robbanok. 
- Nem, nincs!- összeszorítottam az álkapcsom, hátha így benntartom a dühömet. Nem akartam jelenetet. Igyekeztem elslisszolni mellette, de elkapta a csuklóm. Megtorpantam. Ez az, amit nem kellett volna. A fejemben mint egy vészjelző kezdett el szirénázni a kedves Chloe, de hamar elhallgattattam. Egy gyors mozdulattal fordultam meg, ezzel kitépve a csuklóm a kezéből. Értetlenség suhant végig az arcán, de nem foglalkoztam vele. Az agyamat kezdte ellepni az a bizonyos köd, amit az okosok dühnek hívnak, és éreztem ahogy az arcom kipirosodik.
- Mit csinálsz itt Harry?- nem kiabáltam. Vihar előtti csöndet tartottam. 
- J...jöttem megnézni jól vagy-e.- ha tudnád mennyire! Zavarban volt, és idegen helyzetbe került. Biztos vagyok benne, hogy Ariana mellett nem kell düh kitörésektől tartania.
- Miért érdekel?- még mindig viszonylag nyugodt voltam. Megvakarta a tarkóját. Nem tudott mit kezdeni a szituációval.
- Mert a barátom vagy!?- inkább hangzott kérdésnek mint kijelentésnek. 
- Harry, a barátok nem csókolóznak!- kezdtem ideges lenni. Sínen vagyunk.
- Chloe, én sajnálom! Nem akartalak kellemetlen helyzetbe hozni, csak meg kellett tegyem, úgy jött.- magyarázkodott.
- Mi az, hogy csak úgy jött? Mit képzelsz ki vagy te?! Csak úgy jön egy érzés és random lesmárolsz lányokat?! Úgy gondolod, hogy mert te vagy a nagy Harry Styles, neked szabad?! Azt hiszed te játszhatsz a lányokkal?! Ha jön egy olyan érzés, akkor bármit megtehetsz?!- nem ordibáltam, de a hangom remegett a dühtől. 
- Én...- kezdte de közbe vágtam.
- Hát had mondjam el hogy NEM! Nem vagyunk nyomorék játékok, akik úgy táncolnak ahogy fütyülsz! Nem mehetsz oda bárkihez és smárolhatod le, mert nem vagy felsőbbrendű! Nem számít hogy ki vagy, nem teheted ezt egy lánnyal sem! Nem játszhatsz bábszínházasdit, nem ráncigálhatod a zsínórokat ahogy neked tetszik! Nem csókolhatsz csak úgy meg, és aztán nem tehetsz úgy, mintha semmi sem történt volna! Attól még, mert te éppen olyan kedvedben voltál, nem teheted meg! Nem játszhatod el a törődő barátot, és legfőképpen nem hozhatod magaddal a csajodat! Nem tehetsz úgy, mintha ez normális lenne!- a végére szinte visítottam, és a könnyeim is eleredtek. Nem tudtam, nem értettem miért kavart fel ennyire ez a csók, de jól esett hogy kimondtam. Csak állt, és pislogott rám. Kezdtem megnyugodni. Nem mondott semmit. Sokszor megpróbált, de végül csendben maradt.
- Csak menj el.- legyintettem az ajtó felé. Nem ordibáltam, már dühös sem voltam, csak csalódott. Nagyon csalódott. Azt hittem hogy nem ugyan olyan minden fiú , hogy nem mindegyik a pénzre hajt, a kinézetre vagy arra hogy neki mi a jó. Azt hittem léteznek a szőke hercegek, mint a mesékben, de talán ez a pofon most végre felébreszt majd az álmomból. Minden fiú ugyan olyan, mindegyik kihasznál és valahogy úgy alakítja a szálakat hogy ő jöjjön ki jól és a legfontosabb hogy ártatlanul...


Megrezzent a telefonom, mire ösztönösen lejjebb vettem a laptopon bömbölő zenét.
Az ágyamhoz léptem, de nem láttam, hol a telefon, ami szüntelenül rezgett. Valahol a paplan alatt lehet...
Nagy lendülettel rántottam fel a paplant, mire a mobil nekirepült a falnak, a rezgés abbamaradt, én pedig nagyot sóhajtva vettem tudomásul, mennyire béna vagyok.
Megkerültem az ágyat, és leguggoltam, hogy összekaparjam a telefon darabjait. Kiesett az aksi is, ami egyet jelentett: újra kell indítani, amit utáltam. Megint várhatok egy évet, mire megtudom, ki keresett. De az még a szerencsésebb eset. Az is lehet, hogy teljesen tönkrement. Persze nem nagy probléma, mert apa tele van pénzzel, bármikor megkapjuk az ilyesmiket amikor csak kérjük. De mást sosem. Szeretetet, gondoskodást, játékot, meg minden olyan apró dolgot, amit a gyerekek az apjuktól szoktak kapni. És ez az, ami nekem teljesen kimaradt. Ha most megjavulna..., fantáziáltam, de akkora képtelenségnek tűnt, hogy inkább csak legyintettem, és visszaillesztettem a kiesett aksit a helyére. Felpattintottam a hátlapot, majd megnyomtam a bekapcsológombot, és vártam. Fellélegeztem mikor felvillant a kijelző, és az ágynak támasztva a hátam, várni kezdtem.
Egyszer csak megszólalt a csengő, amire összerezzentem. Egyedül voltam otthon. Zoey és Alex állatkertbe mentek. Az iskola szervezte. Olga bevásárolni volt, nem régen ment el, ami azt jelentette, hogy jó ideig nem kerül elő. Nem tudom, hogy szeretett bevásárolni, vagy egyszerűen csak sokáig tartott neki, de sosem jött három óránál korábban. Zsebre dugtam az ébredező telefonom.
Sietve pattantam fel, és az ajtóhoz siettem. Letrappoltam a lépcsőn, majd az ablakhoz futottam. Legnagyobb meglepetésemre a kapuban ácsorgó alak nem más volt, mint Mika. Az ájulós incidens óta egyszer futottunk csak össze. Az utolsó munkanapom után a NeonLightsból hazafele. Eléggé részegnek tűnt, mert majdnem nekem jött, aztán köszönt de szerintem nem esett le neki, ki vagyok. Az se tűnt fel neki, hogy az arcomon egy tökéletes bulismink folyt szét a sírástól.
A kapukulcsot felkapva kiléptem a házból. Mika zsebredugott kézzel, lehajtott fejjel ácsorgott és előre hátra hintázott a lábán. Az ajtónyitásra felkapta a fejét, és ahogy meglátott, halványan elmosolyodott.
-Szia, Chloe!-intett, majd beharapta az ajkát.
-Helló!-forgattam meg a kulcsot a zárban, majd kitártam a kaput-Gyere be!
Nagyot sóhajtott. Hallottam, ahogy beáramlik a levegő a tüdejébe, majd kiszűrődik a fogai között.
-Köszi-mondta, és a tarkóját megvakarva belépett.
Becsuktam mögötte a kaput, majd ráfordítottam a kulcsot. (Nem szeretem, ha az emberek csak úgy besétálnak, mikor egyedül vagyok, így mindig bezárókozom. Lehet, hogy ez a megszokás még az utcai évekből maradt bennem.)
Az oldalamat furdalta a kíváncsiság, hogy miért jött az énekes, de nem siettettem semmit. Majd elmondja, mikor bemegyünk.
Az előszobában lerúgta a lábáról a tornacipőit, mielőtt szólhattam volna, hogy felesleges.
-Nem kell... na mindegy. Legközelebb nyugodtan gyere be cipőben.
-Mindegy-legyintett, majd belépett a nappaliba.
Megálltunk. Ő körbenézett, én pedig gondolkodtam, hogy mit mondjak. Aztán eszembe jutott.
-Hozzak valamit inni?-kérdeztem.
-Nem szükséges-mondta. A hangja feszült volt, és fáradt.
-Akkor-kezdtem elgondolkodva-gyere üljünk le!- huppantam le a sarokgarnitúrára, ő pedig leült mellém. Mivel a sarokban derékszögben behajlott a kanapé, félig szembe kerültünk egymással, így végre szemügyre vehettem az arcát.
Furcsa volt. A padlóra meredt. Az arca nyúzott volt, a szeme alatt sötét karikák húzódtak, mint ha napok óta nem aludt volna. Az arcvonásai fáradtak voltak, mint ha az életbe fáradt volna bele. Egészen megviseltnek és öregnek látszott.

-Chloe-emelte fel a fejét, majd aki nem tudja, hogy kezdjen bele valami fontos mondandóba, sóhajtott egyet, és az állát az öklére támasztva gondolkodott tovább.
Segíteni akartam neki, de nem tudtam, hogy mi a baja, így nem tehettem semmit.
-Azért jöttem-kezdett bele megint-mert segítségre van szükségem. Nyugodtan hajts el, ha nincs időd rá. Nem is hibáztatlak.
-Dehogy hajtalak el! Mondjad! Segítek amiben tudok.
Bátortalanul nézett a szemembe, majd folytatta.
-Nem aludtam két napja, mert folyton gondolkodtam. Tudod, rengeteg különböző dolgot állít rólam a sajtó. Rengetegszer megkapom, hogy meleg vagyok.-hajtotta le sóhajtva a fejét. Érdeklődve húztam fel a térdem, majd előrehajoltam, jelezve, hogy folytassa.
-Egészen idáig nem érdekelt. Úgy voltam vele, hogy mindenki azt gondol rólam, amit akar. Egyébként is annyira mindegy, hogy mit gondolnak rólad, amíg ilyen csodálatos rajongóid vannak.-halvány mosollyal biccentett, mire elvigyorodtam -De néhány napja adtam egy interjút. Rengeteg újságban megjelent, de nem az eredeti szöveggel, amit beszéltünk. Az egész meg lett változtatva. Most is feljött a téma, amivel az identitásomat feszegetik, amire nem győztem kihangsúlyozni, amit mindig mondok. Hogy mindenki azt gondol, ami akar, én nem címkézem magam. Erre mi jelent meg az újságban?!-feszült volt a hangja. A nadrágzsebébe nyúlt, és egy agyonhajtogatott kivágott újságcikket húzott elő.
A kezembe nyomta. Elkezdtem kihajtogatni, majd mivel valami recepttel találtam szembe magam, megfordítottam a lapot.
Olvasni kezdtem, és a szemem minden mondat után egyre jobban kikerekedett.
"Nem halogatom a bevallást, az igazság, hogy meleg vagyok!"-olvastam a nagy vastagbetűs címet.
"A minap egy híres popénekessel készült interjú, akit mindenki csak úgy ismer, hogy Mika. Magas hangja, és feltűnő, színes ruhái miatt régóta visszatérő kérdés az énekes identitása, amire végre egyenest választ kapott a sajtó. Eddig mindig kikerülte a kérdést azzal, hogy nem szereti ha címkézik, vagy skatulyázzák, de most levetkőzte félelmeit, és bevallotta az igazat. Íme egy részlet az interjúból:
(...)Riporter: Tudom, hogy rengetegszer megkapja ezt a kérdést, de ne haragudjon, hogy megint felteszem. Jelenleg randizik valakivel? És ha igen, ki az illető?
Mika: Jelenleg nincs kapcsolatom, nem randizok senkivel.
Riporter: Tudja, hogy a sajtó rengeteg nővel és férfival összeboronálja? Meg tudná legalább a feltételezések felét cáfolni?
Mika: Biztosan állítom, hogy a feltételezések mind alaptalanok. Ami viszont nagyon bosszantó kezd lenni, hogy minden interjún visszatér a kérdés az identitásomra vonatkozóan. Szeretném ezt egyszer s mindenkorra tisztázni. Nem halogatom tovább, bevallom. Az igazság az, hogy meleg vagyok. Szeretném, ha ezzel vége lenne a pletykáknak, és a rajongók elfogadnák azt, aki igazából vagyok. (...)"
A kezem ökölbe szorult, ahogy a sorok végére értem. Nem csak azért, mert rajongó vagyok, hanem, mert láttam mit tett ez a hamis interjú egy szeretnivaló, életvidám emberrel. Ott ült előttem, nyúzottan, és úgy tűnt, mintha néhány nap alatt éveket öregedett volna. Mindezt egy nyomorék miatt, aki azt akarja, hogy sokan olvassák a lapját.
-Elolvastam-mondtam halkan, majd visszahajtogatva Mika felé nyújtottam a cikket.
Felnézett. Fáradt szemeiben könnyek csillogtak.
-Mit tegyek, Chloe?-suttogta-Megemészt a gondolat, hogy többé nem annak lát a világ, mint ezelőtt. Pedig ugyanaz vagyok, semmi nem változott.-kirobbant belőle a zokogás. Mintha a napok óta tartogatott feszültség mind most robbanna ki belőle.
Közelebb csúsztam, és átöleltem, amire szerintem most nagy szüksége is volt. A vállamba fúrta a fejét, és rázkódva zokogott csendesen.
Nem tudtam, mit tegyek így némán öleltem, remélve, hogy most ez tesz neki a legjobbat.
Nem tudom mióta ültünk ott úgy, valószínűleg csak néhány perce, mikor megrezzent a zsebemben a telefon.
Mika hirtelen hátrahúzódott, majd szipogva hátradőlt a kanapén.
Előhúztam a mobilom, amin Harry neve villogott. Az ujjam már a zöld gomb felett gomb volt, de megállt a levegőben. Az óta az este óta abban reménykedem, hogy felhív, bocsánatot kér, és minden rendbe jön. Hiányzott az 1D, és bár Niall néha átjött, nem pótolta őket. Hezitáltam.
-Nem veszed fel?-kérdezte Mika.
-Nem-nyomtam le a kikapcsológombot, amivel lenémítottam -Nem fontos-csúsztattam vissza a zsebembe a készüléket. 
Csend lett. Mindketten némán meredtünk magunk elé gondolatainkba merülve. Akármennyire is próbáltam Mika problémájára koncentrálni, az agyam folyamatosan Harryn kattogott. Vajon mit akart? Helyesen tettem hogy nem vettem fel? Bunkóság lett volna Mikával, ha felveszem, és azzal csak megerősítettem volna a hitét,hogy nincs rá időm.
-Tudod mit?-álltam fel hirtelen-Mégiscsak hozok valamit inni. Én mindenesetre szomjas vagyok.
Bólintott, mire elsiettem a konyha felé.
Már útközben csipogott egyet a telóm. Csak reméltem, hogy Mika nem hallotta. Ahogy kiértem a konyhába, fellélegeztem. Kezembe vettem a telefont, majd megnyitottam a kapott üzenetet. 
"Hívj fel kérlek"
Nem érek rá...-kezdtem gépelni, de aztán kitöröltem. Ha ezt írom, biztos megharagszik. És nem akarom "lekoptatni", mert ez eléggé olyan lenne. Nem tudtam, mit írjak.
Csalódottan a konyhapultnak támaszkodtam. A mobilt leraktam. Lábujjhegyre állva levettem két poharat a konyhaszekrényből. Na most gondban voltam. Mit vigyek neki? Gyümölcslevet?... szerintem max én iszok gyümölcslevet vendégségben. Lenne még kakaó is-gondolkodtam, mire kuncogni kezdtem. Kiviszek egy csésze kakaót, hogy tessék, mindjárt hozok szalvétát is a kakaóbajuszra.
Kinyitottam a hűtőt, majd támadt egy ötletem, ahogy megláttam a kis üveg tequilát. Kinyitottam a fagyasztó részt, és kivettem a jégkockatartót. Becsuktam a hűtőt, majd a szerzeményeimet kipakoltam az asztalra, és kisiettem a spájzba. Fogtam egy doboz narancslevet, meg egy ananászt, és visszamentem a konyhába. A fejemet fogtam, hogy miért most akarok ezzel kísérlerezni, de egyszerűen annyira kíváncsi voltam, mit sikerül, hogy belevágtam. Nem vagyok otthon a koktélok között, de egyszer ittam egy nagyon finom narancsos ananászosat(vagy valami hasonlót), úgyhogy ki akartam próbálni. Először az ananászt fogtam meg, és levágtam egy darabot belőle. Ilyenkor szerencse, hogy van egy mini-turmix gépünk. Ugyan én nem sokszor használom, mégis nagyot szeretem. Miután előkapartam a konyhaszekrényből, a pultra helyeztem, bedugtam, majd bele az ananászt, rá a tetőt, és be is indítottam. A biztonság kedvéért jól leturmixoltam, hogy ne maradjanak benne darabkák. Ekkor csipogott egyet a telefonom. Letettem a kezemben tartott ananászfejet, amin éppen hezitáltam, hogy beletegyem e, és a mobilhoz léptem.
Megnyitottam az új üzenetet. Harry volt megint.
"Chloe, fontos"
Nem tudtam mit tenni, remegő kézzel tettem le a telefont, majd a konyhaszekrényhez léptem. Nem voltam benne biztos, hogy a koktélokat shakerben kell csinálni, de gondolom megpróbálom. Mikor megforgattam az igencsak ritkán látott tárgyat a kezemben, megnyugodtam, mert rá volt írva, hogy Cocktail.
Beleöntöttem a leturmixolt ananászt, közben azon filóztam, vajon mi lehet olyan fontos Hazzának. Biztos berág, ha nem válaszolok, de ha válaszolok akkor is. Matthelyzet...
Kibontottam a narancslevet, és érzésre beleöntöttem valamennyit a shakerbe. Már csak a tequlia és a jég hiányzott, aztán jöhetett a kedvenc részem, amit mindig irigyeltem a filmbeli pultosoktól. Ugyan én is pultosként dolgoztam, de az nem ugyanaz. Csak este vagyok műszakban, amikor hatalmas a tömeg, az emberek egymást lökdösve próbálnak a pulthoz jutni, hogy gyorsan bedobjanak valami gyors piát. Nekem csak annyira van időm, hogy a poharukba loccsantsak egy kis whiskyt, vagy sört, és mehetek is a másik vevőhöz. Talán ezért nem kevertem még sosem koktélt.
Beleöntöttem egy kis tequilát, belenyomtam négy kocka jeget, majd a tetőt rácsavartam, és rázni kezdtem. Alaposan összeráztam, majd kíváncsian töltöttem ki a poharakba. Kinézetre nem volt vészes, halvány narancssárgás színe volt. Gyorsan zsebrevágtam a telefonom, és a kezembe véve a poharakat, visszaindultam Mikához, akit már jó ideje ott hagytam.
Már a nappali ajtajából hallottam, hogy beszél valakivel. Biztos telefonon.
-Nem lehet... Nem érted George?! Nem mehetek nyilvánosság elé... Szó sem lehet róla. Oké csak egy este... Mivan?-Mika hangja remegett az idegességtől.
Megtorpantam, mert nem akartam megzavarni a beszélgetést, inkább jó kislányhoz méltón megálltam, és hallgatóztam az ajtóban.
-Nem lehet hiszen mindenki ott lesz. Riporterek, fotósok, ja és még egy csomó híresség is.... Nem... Nem, George biztos, hogy nem megyek! Egészen.-itt hosszú csend következett. Az ujjaimat lefagyasztotta a jeges ital, de beharaptam a számat, és lélegzetvisszafojtva figyeltem.
-Hogy mi?-szólalt meg újra a nagy csend után, mikor már-már azt hittem, hogy letette -És mégis kit? Senki nem vállalná, főleg, hogy a világ azt hiszi, hogy meleg vagyok. Várj!-hirtelen és élesen szólt.-Visszahívlak este. Szia.
Úgy tippeltem, hogy letette, de nem akartam egyből belépni. Annál feltűnőbben nem is jelezhetném, hogy hallgatóztam. Vártam egy kicsit, majd nagy lendülettel, mint aki a konyhából jön beléptem a nappaliba.
Mika gondterhelt arccal ácsorgott az ablak mellett. Kezében volt a telefon.
-Megjöttem-mosolyogtam, majd letettem a poharakat a kis asztalra.
-Mit hoztál?-méregette a löttyöket tisztes távolból.
-Koktél-húztam ki magam büszkén -Most csináltam.
-És milyen koktél? 
-Hát...-nevettem el magam-Olyan Chloe féle. 
-Na kíváncsi vagyok-emelt fel egy poharat. Ahogy belekortyolt, azon fohászkodtam, hogy ne köpje ki egyből. Fürkésztem az arcát. Ahogy kortyolt egyet, az arcvonási megkeményedtek, majd becsukta a szemét, és nagyot nyelt.
-Milyen?-kérdeztem félénken -Nagyon szörnyű?
-Á, nem az...-mondta-Csak kicsit hideg volt hirtelen.-mosolygott. Reméltem, hogy nem csak udvariaskodik, és tényleg iható. Úgyhogy én is megkóstoltam az enyémet. Nem volt annyira rossz, mint gondoltam, de nem olyan volt, mint amilyet akartam.
-Figyelj Chloe...-kezdte Mika vontatottan. Gyorsan letettem a poharat a kezemből, és figyelni kezdtem.-Most hívott George, a menedzserem. Azt mondta, hogy lesz egy vacsora, amire rengeteg hírességet hívnak meg, és a rangosabb újságok, TV-k riportereit. Kaptam én is meghívót. És arra gondoltam, hogy itt az alkalom, hogy eloszlassam a rengeteg tévhitet...
Ültem a kanapén, és ahogy Mika előadta a tervét egyre jobban elcsodálkoztam. A lényeg röviden annyi volt, hogy el kellene játszanom, hogy a barátnője vagyok egy estére, hogy az emberek végre elhigyjék, hogy hetero.
-...szóval,-nézett fel félénken a mondandója végén-elvállalnád?
-Huh... Biztos, hogy ezt elhinnék? Mármint, hogy csak egyszer látnak együtt aztán semmi hír rólunk.
-Figyelj, eddig nem volt semmilyen mizéria ilyenből. Nem firtatták soha, hogy akivel tegnap kapcsolatban voltam, ma még mindig vagyok e. Elég annyit mondani, hogy bonyolult. Persze, ha nem akarod, nem kell elvállalnod, csak nekem sokat jelentene-Mika bánatosan lehajtotta a fejét, és szerintem tudta, hogy erre úgysem mondok nemet.
-Rendben. Leszek a barátnőd egy napig-sóhajtottam. Vajon mit fog szólni Niall?!... És Harry vajon mit akart?
A telefonom hirtelen rezegni kezdett a zsebemben. Fészkelődni kezdtem, hogy kivegyem, majd mikor végre sikerült, kezembe vettem a készüléket.
-Na végre-suttogtam, majd meglepve vettem észre, hogy Harry már vonalban van, ezek szerint véletlenül felvettem, miközben a zsebemből próbáltam előhalászni. Halkan hallottam is a hangját a készülékből.
-Chloe? Chloe, ott vagy.
Mikára pillantottam, aki sürgetve intett, hogy vegyem már fel.
-Szia!-emeltem a fülemhez a telót, és lassan felállva kisétáltam a szobából.
Hallottam, hogy Harry a vonal túlsó végén nagyot sóhajt.
-Chloe, folyamatosan próbállak elérni, miért nem vetted fel? Az üzeneteimre se válaszoltál. Miért?
-Öhm...-kezdtem el törni a fejem valami kifogáson, de félbeszakított-Mindegy, itt állok a házatok előtt, bemehetek?
Fénysebességgel vágtam át a helységen, és az ablakhoz léptem. Nem húztam el a függönyt, mert nem akartam, hogy meglásson, ugyanis már volt tervem, hogy mit hazudjak.
-Az a helyzet, hogy nem vagyok itthon-mondtam gyorsan.
Láttam, hogy odakint Harry a levegőbe rúg, majd felemelte a tekintetét, és egyenesen a szemembe nézett. De remélem csak képzelődtem.
-Chloe, miért hazudsz?-a hangja elkeseredett volt-Azt hiszed, nem látom, hogy az ablakban állsz?! A függöny nem tesz láthatatlanná.
Gyorsan kifordultam az ablakból, és háttal a falnak dőltem. Szaporábban vettem a levegőt, bár tudtam, hogy már mindegy. Lebuktam.
-Chloe, figyelj. Nem tudom miért kezded megint a hazugságokat, meg, hogy nem bízol bennünk. Mindenki elhitte, hogy már letört a páncélod. Kérlek, engedj be!-Harry hangja szinte már sírós volt. 
Nem szóltam semmit, hiszen újra hazudni nem bírtam volna, beengedni meg nem akartam. A könnyek lassan végigfolytak az arcomon. Némán zokogva, hogy Harry ne hallja, a falnak dőlve lassan lecsúsztam, majd leültem a földre.
-Chloe, kérlek, csak két percet kérek. Csak két rövidke percet...-a fiú hangja úgy csengett, mint még soha, nem tudtam mi lehet ez-két kibaszott percet!-kiabálta, majd zokogni kezdett. Hirtelen éles recsegés hallatszott, és megszűnt a vonal. Odakintről hallottam a telefon darabjainak pattogását, majd ahogy Harry belerúg a kerítésbe, és az egész végig remeg. Szinte láttam magam előtt a dühös, könnyektől áztatott arcát. Átöleltem a felhúzott térdeimet, és most már hangosan zokogni kezdtem. 
Nem tudom, mennyi idő telhetett így el, de talán csak egy-két perc, mikor lépteket hallottam közeledni.
-Úristen, Chloe, mi a baj?-Mika aggódva guggolt le elém.
A könnyeim fomályos fátyolán át emeltem fel a tekintetem.
-Szörnyű ember vagyok-szipogtam.
-Dehogy vagy! A legjobb vagy, akit ismerek.
-Ha tudnád, mit csináltam, te is szörnyűnek tartanál-újra rázkódni kezdtem.
-Gyere ide!-húzott magához, mire a vállába fúrtam a fejem, és úgy zokogtam tovább.
-Egy szörnyeteg vagyok, szörnyeteg...-mondogattam.
Mika nyugtatgatva simogatta a hátamat.
-Dehogy vagy az-hajtogatta, de ennek ellenére tudtam, hogy tényleg szörnyű dolgot műveltem. És erre még az sem magyarázat, amit nekem kellett elszenvednem.